Συνολικές προβολές σελίδας

Οι πιο αλλόκοτες θέσεις εργασίας σε πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον κόσμο



Αν πιστεύετε ότι το να δουλεύει κανείς σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σημαίνει χλιδή και πολυτέλεια, προετοιμαστείτε να αλλάξετε γνώμη. Ακολουθούν δέκα δουλειές που ίσως σας κάνουν να εκτιμήσετε τη δική σας.



Υπεύθυνος Ελεφάντων
Το Four Seasons Tented Camp Golden Triangle, στην Ταϊλάνδη, διαθέτει τους δικούς του ελέφαντες και δίνει την ευκαιρία στους καλεσμένους του να τους γνωρίσουν πολύ στενά. Δηλαδή να τους ταΐσουν, να τους πλύνουν, να πάνε βόλτα επάνω στη γυμνή τους ράχη, να τους δίνουν εντολές και γενικά να μάθουν όλους τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς για ελέφαντες. Η δουλειά του υπεύθυνου είναι να εκπαιδεύει τους επίδοξους γητευτές ελεφάντων καθώς και να περιποιείται τους ίδιους τους ευγενείς γίγαντες. Η μέρα του ξεκινάει στις 7 το πρωί για να δώσει στα μωρά ελεφαντάκια το πρωινό τους, συνεχίζει με την εκπαίδευση των καλεσμένων στις 9, και τελειώνει το βράδυ όταν τα θηλαστικά πάνε για ύπνο.





Καθαριστής Νομισμάτων
Στο Hotel Westin St. Francis, στο Σαν Φρανσίσκο, ο όρος dirty money είναι άγνωστη έννοια, αφού το ξενοδοχείο απασχολεί μόνιμο καθαριστή κερμάτων. Η θέση δημιουργήθηκε το 1935 όταν ο τότε διευθυντής παρατήρησε ότι τα λευκά γάντια των κυριών λερώνονταν από τα κέρματα που έπιαναν. Ακόμα και σήμερα κάθε υπάλληλος του ξενοδοχείου οφείλει να ξεχωρίζει τα καθαρά χρήματα από τα βρώμικα. Σε αντίθετη περίπτωση απολύεται για παραβίαση του «St. Francis Clean Money Policy».

Υπεύθυνος για Πάπιες
Το Peabody Hotel στο Μέμφις του Τενεσί φημίζεται για τις πάπιες που κατοικούν στην ταράτσα του. Οι πάπιες περπατούν σε κόκκινο χαλί κάθε πρωί στις 11 για να καταλήξουν στο κεντρικό σιντριβάνι όπου θα πλατσουρίσουν μέχρι τις 5 το απόγευμα. Δουλειά του υπεύθυνου είναι η γενική περιποίηση των χαριτωμένων φτερωτών, με έμφαση στην καθημερινή πασαρέλα που γίνεται μπροστά από τους καλεσμένους του ξενοδοχείου και τα αστραφτερά φλας από τις φωτογραφικές μηχανές.



Κυνηγοί Περιστεριών
Η συγκεκριμένη δουλειά είναι μια ελαφρώς εξελιγμένη έκδοση του σκιάχτρου. Οι δύο εργαζόμενοι-σκιάχτρα του Rambagh Palace στη Ινδία, εργάζονται εννιά ώρες την ημέρα ώστε να διώχνουν τα περιστέρια από την αυλή του ξενοδοχείου χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σημαία. Μέσα στα καθήκοντα τους είναι επίσης και να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες των περιστεριών που κατάφεραν να παραβιάσουν το χώρο.

Κυνηγοί Μαϊμούδων
Στο ξενοδοχείο Amanbagh Resort, στην Ινδία, υπάρχουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι που εμποδίζουν τις μαϊμούδες της περιοχής να εισέρχονται στο χώρο του ξενοδοχείου και να κλέβουν φαγητό. Οι κυνηγοί αυτοί είναι οπλισμένοι με σφεντόνες και ο ρόλος τους δεν είναι να σκοτώνουν αλλά να διώχνουν τους επίδοξους ληστές.

Γερακάρης του Ξενοδοχείου
Γερακάρης ονομάζεται αυτός που ειδικεύεται στο κυνήγι με γεράκια. Ο γερακάρης του ξενοδοχείου Biltmore Four Seasons στη Σάντα Μπάρμπαρα όμως,περιπολεί την πισίνα και αποτρέπει επιθέσεις από γλάρους σε λουόμενους. Αν έχετε δει τα «Πουλιά» του Χίτσκοκ δεν θα σας φανεί καθόλου αστείο το σκηνικό.



Νεράιδα
Το Barnsley Gerdens Resort στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών διαθέτει την δικιά του νεράιδα, που είναι πρόθυμη να ικανοποιήσει την κάθε ευχή των επισκεπτών. Από γενέθλια μέχρι προτάσεις γάμου, η δουλειά της νεράιδας είναι να δημιουργεί ρομαντική ατμόσφαιρα και να χαρίζει μαγικές στιγμές.

Μπάτλερ Μαυρίσματος
Στην πισίνα του Ritz-Cariton, στο Μαϊάμι, θα βρείτε ένα γυμνασμένο νεαρό που αναλαμβάνει την ευθύνη του μαυρίσματός σας. Έχοντας πάντα επάνω του αντηλιακή λοσιόν και γνωρίζοντας όλα τα μυστικά του τέλειου μαυρίσματος, μπορεί να σας εγγυηθεί την μπρούτζινη επιδερμίδα που πάντα ονειρευόσασταν. Και ναι, θα σας βάλει και λάδι στη πλάτη.





Υπεύθυνος Ασφαλείας Καρυδών
Στο Ritz-Cariton και πάλι, αυτή τη φορά όμως στο Σέντ Τόμας, υπάρχει άνθρωπος που κόβει τις καρύδες από τα φοινικόδεντρα του ξενοδοχείου για να μη τραυματιστεί κανείς από πιθανή πτώση τους. Όχι, δεν είναι ο κηπουρός υπεύθυνος για αυτό, το ξενοδοχείο έκρινε σκόπιμο να προσλάβει κάποιον ειδικά για αυτή τη δουλειά.






Αναγνώστης Ιστοριών για Ύπνο
Οι επισκέπτες του Hotel Andaz, στο Λονδίνο, μπορούν να απολαύσουν το γλυκό νανούρισμα που αναλαμβάνει ο υπάλληλος διαβάζοντάς τους τα αγαπημένα τους βιβλία. Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη σε όλους τους πελάτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.





Ανθρώπινος Θερμαστής Κρεβατιού
Στο Holiday Inn Kensington Forum του Λονδίνου μπορείτε να βρείτε το κρεβάτι σας ζεστό και έτοιμο για να παραδοθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα. Την Η παροχή αυτή όμως δεν την προσφέρει κάποιο απρόσωπο μηχάνημα, αλλά ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου ο οποίος φορώντας ειδική στολή (από την κορυφή μέχρι τα νύχια), ξαπλώνει στο κρεβάτι σας πέντε λεπτά πριν από εσάς για να το ζεστάνει.
newer post older post