Συνολικές προβολές σελίδας

Tα 9 πανάκριβα δώρα του κόσμου!



Κάθε χρόνο ο Άι Βασίλης ανοίγει τα γράμματα των παιδιών με τρεμάμενα χέρια.


Για σκεφτείτε σε πόσο δύσκολη θέση θα έρθει αν του ζητηθεί ένα από τα παρακάτω δώρα, που θεωρούνται μερικά από τα πιο ακριβά αντικείμενα στον κόσμο!...





1. Μία κλεψύδρα!!

Ξέρετε ποιο θα ήταν το ιδανικό δώρο για ένα φίλο που καθυστερεί συνέχεια στα ραντεβού του; Μια κλεψύδρα. Όχι όμως μια οποιαδήποτε κλεψύδρα, αλλά αυτή που κατασκεύασε ένα μαγαζί στην Ταϊλάνδη.

Οι εμπνευστές της αντικατέστησαν την άμμο με διαμάντια των 10.000 καρατίων, προφανώς για να τονίσουν το γεγονός ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος!

Εξού και τα 4.400.000 ευρώ που πρέπει κάποιος να ακουμπήσει στο ταμείο για να την αποκτήσει.

Πού χρόνος (και λεφτά) για τέτοια;

2. Τράπουλα.

Συνήθως οι μεγάλοι μαζεύονται σε σπίτια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και παίζουν χαρτιά - έτσι, για το καλό του χρόνου. Πόσο καλά όμως μπορεί να πάει η χρονιά όταν έχεις ξοδέψει 98.000 ευρώ για μια τράπουλα;

Τόσα έδωσε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης το 1983 για να αποκτήσει την - κατά τα λεγόμενα - αρχαιότερη χειροποίητη τράπουλα. Χρονολογείται μεταξύ του 1470 και 1485 και κάθε φύλλο της είναι ζωγραφισμένο στο χέρι.

3. Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ω έλατο, ω έλατο, κοστίζεις πώς κοστίζεις!

Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη παραλλαγή του γνωστού γιορτινού τραγουδιού για να παρουσιάσω το πιο ακριβό χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου.

Δημιουργήθηκε από ένα κοσμηματοπωλείο στη Σιγκαπούρη και αποτελείται από 21.798 διαμάντια των 913 καρατίων συνολικά, 3.762 κρυστάλλινες χάντρες και 456 φωτάκια.

Έχει 6 μέτρα ύψος και βάρος γύρω στα 3.000 κιλά. Α!, έχει και 680.000 ευρώ.

4. Σεντόνια Charlotte Thomas.

Τι πιο ωραίο να κοιμάσαι το βράδυ σε καθαρά και καλοσιδερωμένα σεντόνια; Αν μάλιστα διαθέτεις και 1.600 ευρώ για ένα μονό σεντόνι, τότε θα αισθάνεσαι πραγματικός βασιλιάς!

Τόσο κοστίζουν τα μοναδικά στο είδος τους σεντόνια Charlotte Thomas που είναι φτιαγμένα από το πιο εκλεπτυσμένο ύφασμα μερινό (είδος προβάτου), αιγυπτιακό βαμβάκι και χρυσοκλωστές των 22 καρατίων. Εννοείτε πως αυτά τα σεντόνια δεν τα βρίσκει κανείς στα ράφια των καταστημάτων. Κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη.

Όνειρα ακριβά!.

5. Ψαράκι Platinum arowana

Γούτσου γούτσου το ψαράκι!

Πόσες φορές δεν έχετε σταθεί να χαζέψετε ένα χρυσόψαρο που κολυμπάει αμέριμνο στο ενυδρείο του; Πόσο θα θέλατε να είχατε ένα τέτοιο στο δωμάτιό σας! Φτάνει να μην περιέχει το Platinum arowana (πλάτινουμ αροουάνα), το πιο ακριβό ψαράκι ενυδρείου στον κόσμο.

Κολυμπάει στη Σιγκαπούρη και κάνει τον ιδιοκτήτη του πολύ περήφανο, μια και το πλατινέ χρώμα του θεωρείται ιδιαίτερα σπάνιο.

Ο κάτοχός του μπήκε στον πειρασμό να βάλει στην τσέπη του 271.000 ευρώ για να αποχωριστεί το μικρό του φίλο, αλλά τελικά αρνήθηκε να τον πουλήσει και συνέχισε να τον καμαρώνει στο σαλόνι του σπιτιού του.

6. Το "τέλειο μολύβι".

Πόση αξία μπορεί να έχει ένα μολύβι; Γράφε ξύσε, γράφε ξύσε, γρήγορα κάνει τον κύκλο του. Αυτό δεν ισχύει όμως για το "τέλειο μολύβι" που έφτιαξε η πιο φημισμένη εταιρεία παραγωγής μολυβιών στον κόσμο.

Για να γιορτάσει τα 240 χρόνια ύπαρξής της, η εν λόγω εταιρεία πήρε ξύλο από μια συνομήλική της ελιά και το συνδύασε με ανοξείδωτο ατσάλι ή λευκόχρυσο (ό τι θέλει ο πελάτης). Το καπάκι του ήταν στολισμένο με 3 διαμάντια και διέθετε επίσης ενσωματωμένη ξύστρα.

Όλα αυτά για 9.000 ευρώ.

7. Το Αυγό του Χειμώνα.

Πόσο ακριβό μπορεί να είναι ένα αβγό, θα σκεφτείτε. Βγάλτε από το μυαλό σας τα αβγά που τρώτε ομελέτα. Υπάρχουν κι άλλα που δεν είναι τρόφιμα αλλά διακοσμητικά, και μάλιστα κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία. Αναφερόμαστε στα περίφημα αβγά Φαμπερζέ.

Το 1880 ο τσάρος Αλέξανδρος της Ρωσίας παρήγγειλε στον Πίτερ Καρλ Φαμπερζέ να του κατασκευάσει ένα ξεχωριστό πασχαλινό δώρο για να το προσφέρει στη γυναίκα του, την αυτοκράτειρα Μαρία. Εκείνη εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με το χρυσοποίκιλτο αβγό που μέχρι να πεθάνει ζητούσε κάθε χρόνο ένα τέτοιο από το σύζυγό της.

Την παράδοση συνέχισε ο γιος τους, Νικόλαος Β΄, με αποτέλεσμα η συλλογή να φτάνει τα 57 αβγά, αξίας πολλών εκατομμυρίων. Ένα από αυτά το λεγόμενο "Αβγό του Χειμώνα" πουλήθηκε το 2002 σε ανώνυμο πλειοδότη προς 6.500.000 ευρώ. Το αβγό αυτό δεν έχει τσόφλια αλλά κρύσταλλο Σιβηρίας, πάνω από 4.500 διαμάντια, πλατίνα και χρυσό.

8. Μια Μπάρμπι σκέτο διαμάντι.

Με τη συνεργασία φημισμένου οίκου διαμαντιών δημιουργήθηκε η πιο ακριβή, η πιο αστραφτερή Μπάρμπι του κόσμου. Το φόρεμά της είναι διακοσμημένο με διαμάντια, ενώ στο λαιμό της και στα χέρια της κρέμονται μικροσκοπικά χρυσά κοσμήματα.

Κυκλοφόρησε το 1999 σε ένα και μοναδικό επετειακό αντίγραφο για τον εορτασμό των 40 χρόνων της κούκλας, στην ....προνομιακή τιμή των 85.000 ευρώ.

9. Το πιο ακριβό κινητό.

Την επόμενη φορά που ο μπαμπάς θα γκρινιάζει για το λογαριασμό του κινητού, δώστε του να διαβάσει τούτο.

Το Σεπτέμβριο του 2006 μια εταιρεία ειδών τηλεπικοινωνίας στη Γενεύη πούλησε το πιο ακριβό κινητό στον κόσμο. Το τηλέφωνο με την ονομασία "Ο Εκατομμυριούχος" είχε φτιαχτεί από λευκόχρυσο 18 καρατίων και ήταν διακοσμημένο από 1.800 διαμάντια 120 καρατίων.

Ο εκκεντρικός αγοραστής το παρήγγειλε από την παγωμένη Ρωσία για να το δωρίσει στη σύζυγό του κι αυτόματα ο τραπεζικός λογαριασμός του μειώθηκε κατά 888.000 ευρώ.
newer post older post