Συνολικές προβολές σελίδας

Το αλάτι αυξάνει 6 φορές τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων



Ερευνητές στην Σιγκαπούρη ανέπτυξαν μια επαναστατική μέθοδο αύξησης της χωρητικότητας των σκληρών δίσκων. Χρησιμοποίησαν χλωριούχο νάτριο και αύξησαν τον διαθέσιμο χώρο των σκληρών δίσκων που χρησιμοποιούνται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κατά έξι φορές σε σχέση με τους υπάρχοντες.
Τα δεδομένα στους σκληρούς δίσκους εγγράφονται σε συγκεκριμένες διατάξεις πάνω στην μαγνητική επιφάνειά τους. Με πιο απλά λόγια το ένα δεδομένο «πακετάρεται» μαζί με πολλά άλλα σε μια δομή και αυτή η δομή εγγράφεται σε κάποιο σημείο της επιφάνειας. Η ομάδα ερευνητών, που προέρχεται από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα και ιδρύματα της Σιγκαπούρης, χρησιμοποίησε το κοινό αλάτι για να αυξήσει την χωρητικότητα των σκληρών δίσκων.
perierga.gr - Το αλάτι αυξάνει 6 φορές τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων!
Το χλωριούχο νάτριο όπως αποδείχτηκε βοηθά στο να γίνεται πιο αποδοτικά η εγγραφή των διατάξεων δεδομένων. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το χλωριούχο νάτριο καταφέρνει να τοποθετεί, ή καλύτερα, να στοιβάζει τα πακέτα δεδομένων στον σκληρό δίσκο με αποδοτικότερο τρόπο. Ετσι, χωράνε πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα συμβατικό σκληρό δίσκο. Σύμφωνα με τους ερευνητές η μέθοδος που ανέπτυξαν επιτρέπει την εγγραφή 3.3 Terabits ανά τετραγωνική ίντσα και αν υπάρξει ενδιαφέρον από τη βιομηχανία των υπολογιστών η μέθοδος θα είναι έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί για τη μαζική παραγωγή σκληρών δίσκων μέσα στην επόμενη τετραετία.
perierga.gr - Το αλάτι αυξάνει 6 φορές τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων!

newer post older post