Συνολικές προβολές σελίδας

«Παιδί των φαναριών» η 11χρονη που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη
Η τραγωδία με το 11χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη που έχασε τη ζωή του την Τρίτη προκάλεσε συγκίνηση σε όλη τη χώρα.
Το άτυχο κορίτσι ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του, παρασύρθηκε από λεωφορείο δημόσιας χρήσης που οδηγούσε 42χρονος. Ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέληξε.
Όμως αυτό που συγκλονίζει είναι η προσωπική ιστορία της μικρής Στέφκα που «έφυγε» τόσο άδικα.
Ήταν ένα «παιδί των φαναριών» η 11χρονη, λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Βαλμπόνα Χιστούνα από την κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων «Άρσις» που εκπονεί πρόγραμμα για τα «παιδιά των φαναριών».
«Την είχα δει τελευταία φορά την περασμένη Κυριακή, στα φανάρια της οδού Λαγκαδά, στο ύψος της Νεάπολης. Τη θυμάμαι ταλαιπωρημένη, να τραβάει με κούραση το πανί της πάνω στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων που σκούπιζε», αποκαλύπτει η Χιστούνα.
«Η Στέφκα ήταν τσιγγάνα και είχε έρθει από την Βουλγαρία στην Ελλάδα πριν από περίπου δύο χρόνια. Ζούσε σε ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη μαζί με συγγενείς της και όσες φορές την είχαν προσεγγίσει από την "Αρσις" αρνιόταν να πάει σχολείο και να μιλήσει περισσότερο για την οικογένειά της», σημειώνει η Χιστούνα.
Παράλληλα ο διοικητής του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" Παύλος Παπαδόπουλος τονίζει ότι «ήταν πολύ άσχημα χτυπημένο το κοριτσάκι και παρά τις προσπάθειες των γιατρών που το οδήγησαν άμεσα στο χειρουργείο, κατέληξε από ακατάσχετη αιμορραγία και καρδιακή ανακοπή»
Το άψυχο κορμί του μικρού κοριτσιού παραμένει προς το παρόν στο νεκροθάλαμο του νοσοκομείου και μόνο μία γυναίκα, που συστήθηκε ως η γιαγιά του, πήγε να το δει. Απομένει η ιατροδικαστική έκθεση, η διασταύρωση των στοιχείων από το βουλγαρικό προξενείο και η υπόθεση του θανάτου της Στέφκας θα «κλείσει» ως ακόμη ένα τραγικό γεγονός...
newer post older post