Συνολικές προβολές σελίδας

Χάρτινα λουλούδια



Έχουμε δει πολλά παραδείγματα όπου απλά καθημερινά υλικά μεταμορφώνονται σε εκπληκτικές ιδέες, τα χάρτινα λουλούδια είναι μια ακόμη τέτοια απόδειξη! Κάτι απλό, όπου στηρίζεται στην ανακύκλωση χαρτιών που μας έχουν απομείνει είτε χαρτί περιτυλίγματος, παλιά σημειωματάρια, είτε απομεινάρια από άλλες χειροτεχνίες. Η συγκεκριμένη τεχνική κατασκευής λουλουδιών από χαρτί βασίζεται στο τύλιγμα του χαρτιού σε ρολό. Ας δούμε στην πράξη πως μπορούμε να το φτιάξουμε!
Υλικά:
Κομμάτια χαρτί, μονόχρωμα και με σχέδιο
Σύρμα σε πράσινο χρώμα
Μολύβι
Ψαλίδι
Πιστόλι σιλικόνης ή δυνατή κόλλα UHU
Βήματα:
Παίρνουμε το χαρτί και το κόβουμε σε σχήμα κύκλου, σε περίπου μέγεθος όσο η παλάμη μας. Εάν θέλετε μπορείτε να μην ακολουθήσετε το περίγραμμα ενός τέλειου κύκλου και να το κόψετε πιο κυματιστά, όπως φαίνεται στην εικόνα. Τα χρώματα των χαρτιών είναι καθαρά δική σας επιλογή: φυσικά χρώματα για ένα αληθοφανές αποτέλεσμα, mix and match χρωμάτων και σχεδίων για ένα αφαιρετικό αποτέλεσμα.
Έπειτα αφού έχουμε κόψει τους κύκλους μας, με το ψαλίδι ξεκινάμε από ένα σημείο του περιγράμματος του κύκλου και κόβουμε σε σχήμα σπείρας προς το κέντρο του χαρτιού, ακριβώς όπως δείχνει η εικόνα.
Αφού κόψουμε όλους τους χάρτινους κύκλους σε σχήμα σπείρας, ξεκινάμε το τύλιγμα. Πιάνουμε την αρχή της σπείρας και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό το χαρτί μας.
Όταν ολοκληρώσουμε το τύλιγμα του χαρτιού, το κρατάμε καλά από τη βάση του και το αφήνουμε λίγο να ανοίξει. Βάζουμε κόλλα στη βάση του λουλουδιού και το κολλάμε καλά από κάτω για να σταθεροποιηθεί το σχήμα μας.
Το κρατάμε γερά μέχρι να στεγνώσει και στην συνέχεια κολλάμε από κάτω το σύρμα για να δημιουργήσουμε το κοτσάνι του χάρτινου λουλουδιού. Για να μπορέσει να κολλήσει καλά το σύρμα γυρίστε κάθετα ένα μικρό κομμάτι της κορυφής του.
Φτιάξτε και μερικά φύλλα για να είναι πιο ολοκληρωμένο το λουλούδι. Τσακίστε την κάτω πλευρά του για να φαίνεται τρισδιάστατο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία και κολλήστε το πάνω στο σύρμα.
Όταν ολοκληρώσετε όλα τα λουλούδια και τα τοποθετήσετε μέσα σε ένα βάζο θα δείτε πόσο εντυπωσιακά φαίνονται! Δοκιμάστε να φτιάξετε και χάρτινο στεφάνι με τα λουλούδια, εδώ έχει χρησιμοποιηθεί χαρτί από πεντάγραμμο με νότες. Μας αρέσει;
Πηγές φωτογραφικού υλικού:
jonesdesigncompany.com
newer post older post