Συνολικές προβολές σελίδας

Κρέατα στο ίντερνετΣτο διαδίκτυο θα αναρτώνται πλέον τα στοιχεία εισαγωγής, εκτροφής και προμήθειας κρεάτων, προκειμένου να γνωρίζει ο καταναλωτής τι φτάνει στο πιάτο του.
Σκοπός της δημιουργίας ηλεκτρονικής βάσης καταχώρισης δεδομένων σε αγορές κρεάτων είναι και η εξακρίβωση της ποιότητας των προϊόντων από πλευράς καταναλωτή εύκολα και γρήγορα.
Έτσι, τίθεται πλέον σε ισχύ το λεγόμενο ηλεκτρονικό µητρώο των κρεοπωλών που πωλούν αποκλειστικά ελληνικό κρέας, ενώ ξεχωριστό µητρώο θα δηµιουργηθεί για τους εισαγωγείς κρέατος, προκειµένου ο καταναλωτής να ξέρει τι ακριβώς αγοράζει.
Ταυτόχρονα τα σφαγεία και οι κρεοπώλες υποχρεώνονται να διαθέτουν ειδική πινακίδα στα προϊόντα τους, προκειµένου να ενηµερώνουν τους καταναλωτές αν προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές ή όχι.
Τα παραπάνω εξήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίµων Μιλένα Αποστολάκη το απόγευμα της Τετάρτης.
Άλλωστε, το σχετικό σύστηµα έχουν θεσπίσει µόλις τέσσερις χώρες της Ε.Ε. (Αυστρία, Γερµανία, Γαλλία, Ιρλανδία). Δ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, οι δικαιούχοι του σήματος γνησιότητας και ποιότητας θα είναι οι τελικοί µεταποιητές- συσκευαστές των ζωικών προϊόντων, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση στην τελική τιµή των προϊόντων.
«Η σήµανση αυτή αποτελεί ένα ουσιαστικό βήµα πληροφόρησης και  στηρίζει στην απόφαση του καταναλωτή να επιλέξει ελεύθερα την ποιότητα της διατροφής του», υπογράµµισε η υφυπουργός.
newer post older post