Συνολικές προβολές σελίδας

Καφές μέ σεισμό MUST SEE



Ένα είναι σίγουρο: Το «Disaster Cafe» κάνει θραύση στην Ισπανία όχι για τον αρωματικό καφέ ή το νόστιμο φαγητό που σερβίρει στους φανατικούς θαμώνες του αλλά για το σεισμό 7,8 Ρίχτερ που… προσφέρει καθημερινά στους πελάτες του εν ώρα σερβιρίσματος! Μάλιστα, καλά διαβάσατε. Το concept του καταστήματος ήταν εξ αρχής ένα: «Να δημιουργήσουμε κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό για τον κόσμο, αυτό που θα τον έκανε να μας επισκεφθεί, και όχι μόνο μία φορά!», λένε οι ιδιοκτήτες του περίφημου «Disaster Cafe» στην πόλη Lloret de Mar της Ισπανίας.
perierga.gr - Disaster Cafe: Γεύμα και καφές μετά... σεισμού!
Κανονικά οι άνθρωποι φοβούνται τους σεισμούς, αλλά στο «Καφέ της Καταστροφής» (όπως θα λέγμα στα Ελληνικά) ο κόσμος πληρώνει για να βρεθεί στο επίκεντρο ενός σεισμού 7,8, Ρίχτερ, ενώ απολαμβάνει ένα νόστιμο γεύμα. (Υποθέτω ότι η όρεξη των ανθρώπων για την καταστροφή είναι μεγαλύτερη από ό,τι σκεφτόμουνα!) Ο εξωτερικός χώρος στο «Disaster Cafe» δεν προϊδεάζει σε καμία περίπτωση τον επισκέπτη γι’ αυτό που συμβαίνει στο εσωτερικό.
perierga.gr - Disaster Cafe: Γεύμα και καφές μετά... σεισμού!
Ένας ανελκυστήρας οδηγεί τους πελάτες που αποζητούν επιπλέον συγκίνηση «στα έγκατα της Γης». Το εστιατόριο-σπηλιά υπόσχεται πολλές επαναλαμβανόμενες συγκινήσεις. Το πρώτο περίεργο πράγμα που παρατηρεί κάποιος είναι ότι το προσωπικό σερβίρει φορώντας κράνος(!), ενώ τα πιάτα με το φαγητό είναι για κάποιο λόγο βαρύτερα(!) από το κανονικό. Ήδη οκαθένας έχει μπει σε μια διαδικασία σκέψης και προβληματισμού για το τι πρόκειται να συμβεί…
perierga.gr - Disaster Cafe: Γεύμα και καφές μετά... σεισμού!
Και τότε συμβαίνει… Ένας δυνατός σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλονίζει ολόκληρο το εστιατόριο. Τα φώτα αναβοσβήνουν, τα τραπέζια μετακινούνται, ο κόσμος ουρλιάζει και κανείς δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα, παρά μόνο να περιμένει να σταματήσει, ελπίζοντας για το καλύτερο. Ό,τι δηλαδή συμβαίνει και σε έναν κανονικό σεισμό. Μόνο που αν ένας σεισμός της τάξης των 7,8 Ρίχτερ συνέβαινε στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, ο κόσμος θα έτρεχε -το λιγότερο- πανικόβλητος προς την έξοδο για να σωθεί. Σωστά;
perierga.gr - Disaster Cafe: Γεύμα και καφές μετά... σεισμού!
Στο «Disaster Cafe», όμως, που συμβαίνει καθημερινά, οι επισκέπτες το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να κρατήσουν την ισορροπία τους αλλά και… τα ποτήρια τους για να μη χυθεί το ποτό τους… Κι αν δεν τα πολυπιστεύετε όλα αυτά, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο βίντεο που τράβηξε ένας από τους… τυχερούς σεισμόπληκτους!
newer post older post