Συνολικές προβολές σελίδας

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ NATIONAL GEOGRAPHIC META ΑΠΟ 18 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!





Το πρόσωπο της Σαρμπάτ Γκούλα (Sharbat Gula), μιας αφγανής προσφυγοπούλας, στο εξώφυλλο του National Geographic τον Ιούνιο του 1985, ήταν ίσως το συγκλονιστικότερο εξώφυλλο των τελευταίων δεκαετιών.
Η φωτογραφία που τράβηξε ο φωτογράφος Στιβ Μακ Κάρι στο στρατόπεδο του Πεσαβάρ, μετά τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν, ήταν πραγματικά συγκλονιστική.
Τα καταπράσινα μάτια της και η εκτυφλωκτική ματιά της νεαρής αφγανής «αιχμαλώτισαν» και «αιχμαλωτίζουν» ακόμη και σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους.
Γι΄αυτό και δεκαεφτά χρόνια μετά, τον Απρίλιο του 2002 δηλαδή, έγινε ξανά εξώφυλλο στο National Geographic, προκαλώντας ξανά το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μέχρι τη στιγμή εκείνη η νεαρή με το πράσινο βλέμμα ήταν γνωστή απλώς ως «the Afghan Girl».
Ο Στιβ Μακ Κάρι την έψαχνε για χρόνια ολόκληρα, χωρίς όμως να μπορεί να βρει τα ίχνη της.
Τελικά, τον Ιανουάριο του 2002 τα κατάφερε. Τη βρήκε γύρω στα τριάντα να ζει με την οικογένεια που είχε δημιουργήσει σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Αφγανιστάν, εμφανώς ταλαιπωρημένη από τους πολέμους και τις κακουχίες της πατρίδας της. 
Το όνομα αυτής Σαρμπάτ Γκουλά. Έτσι την ξαναφωτογράφησε για δεύτερη φορά στη ζωή της.
Αξιοσημείωτο είναι πως πολλοί αναγνώστες ευαισθητοποιήθηκαν και με τη συνδρομή τους ιδρύθηκε το Afghan Girls Fund της NGS για να δοθεί η δυνατότητα μόρφωσης σε κορίτσια και νεαρές γυναίκες του Αφγανιστάν.  

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ:

ΠΗΓΗ:www.e-magazino.gr/
newer post older post